Lakanatyyny

Nonniin, tässäpä olisi ensimmäinen tuotos eli lakanatyyny. Koristetyyny syntyi kahdesta eri lakanakankaasta, tyyny itsessään vanhasta revenneestä puuvillasatiinilakanasta ja koristepyörylä toisesta revenneestä lakanasta.

lakanatyynyRaidallisen lakanan olen repinyt jo aiemmin noin 4-5 cm levyiseksi suikaleeksi ja tuota suikaletta olen sitten käyttänyt muissakin projekteissa (mm. virkattu kori). Nyt suikale vuorostaan pääsi tähän tyynyyn mukaan, jossa se on taitettu puoliksi. Suikaletta jäi vieläkin yli, jotain muuta siitä onkin jo syntymässä.

Pyörylä ommellaan harvalla siksak-ompeleella suoraan pohjakankaaseen. Ompelu aloitetaan ulkokehältä, suikaleen revitty reuna on keskustaa kohti. Suikaletta taitetaan/rypistetään alareunastaan, jolloin se asettuu paremmin pyöreään muotoon. Siitä vain sitten siirrytään koko ajan keskemmälle ja keskemmälle kunnes pyörylä on valmis. Revitty reuna jää siis aina edellisen kerroksen alle piiloon. Halutessaan keskelle voi vielä lisätä napin tms. mutta koska sain keskustan suht siististi ommeltua (tässä kohtaa suoralla ompeleella) en kokenut nappia tarpeelliseksi.

lähikuva

Itse tein ympyrän aloituksen ihan vapaalla kädellä ja vähän soikeahan siitä tuli. Oikeasti pyöreätä lopputulosta varten kannattaa merkata aloitusympyrä kankaaseen esimerkiksi kynällä.

Vastaa

47 − 44 =